Cum sa alegi cutia potrivita?

 

Ambalajul mărfurilor trebuie să asigure integritatea bunului ambalat, din momentul ambalării până la deschiderea ambalajului utilizatorului final.

Alegerea ambalajului depinde de fragilitatea obiectului care trebuie protejat și de modul în care ambalajul va fi manipulat.

În căutarea unui ambalaj în conformitate cu necesitățile bunului care trebuie protejat, acesta joacă un rol fundamental în cunoașterea riscurilor la care pot fi supuse mărfurile care trebuie depozitate.

Datorita experientei noastre suntem capabili sa prezicem toate situatiile care ar putea cauza pagube bunurilor si prin urmare suntem capabili sa identificam formele si materialele ideale pentru realizarea cutiei potrivite.

Alegerea ambalajului corect necesită răspunsul la următoarele întrebări:

De aici puteti descarca fisierul cu coduri FEFCO.

Există cerințe legale care reglementează ambalajul sau cerințele impuse de destinatarul bunurilor?

Exemplul cel mai frecvent al unei constrângeri de drept este utilizarea de cutii în sectorul alimentar, în cazul în care materialul care intră în contact cu alimentele trebuie să respecte caracteristici precise. Sectorul deșeurilor și sectorul farmacologic impun, de asemenea, limite pentru tipul ambalajului. Este o idee bună pentru client de a comunica nevoi speciale, în scopul de a preveni orice greșeli.

Care este dimensiunea și tipul obiectului?

Cunoașterea tipului de produs care va fi ambalat permite un design optim. Dimensiunea obiectului este utilizată pentru a determina dimensiunile interne ale cutiei.

Care este greutatea obiectului?

Indicarea greutatii obiectului este necesara pentru a determina tipul cel mai potrivit de carton. Cu cat este mai greu obiectul cu atat sunt cerute caracteristici tehnice de rezistență ale cartonului, precum și gramajul acestuia.

Care este fragilitatea conținutului?

Pe baza acestei informatii, se va acorda o atenție deosebită celor mai delicate puncte, introducând materiale de protectie cum ar fi coltarele si divizoarele proiectate și studiate în funcție de forma obiectului.

Cum vor fi depozitate bunurile?

Marele inamic al cutiei este umiditatea. Trebuie să se facă cunoscut dacă același lucru trebuie să se oprească sau tranzitează în medii umede, ar fi camere reci, zone exterioare, pivnițe. Aceste conditi de utilizare trebuie evaluați pentru a determina calitatea cartonului care trebuie utilizat.

Ambalajele vor fi utilizate pe linii de ambalare automata?

Utilizarea cutiei pe linii de ambalare automata necesită caracteristici speciale care trebuie evaluate periodic.

Ce imprimare va trebui să aibă ambalajul?

În cazul în care ambalajul necesită o calitate bună a imprimării în mai mult de o culoare, alegerea tipului de carton utilizat trebuie să ia în considerare această cerință.

CUTII CLASICE

Ce presupune procesul de tiparire flexografica? Procesul flexografic a fost creat pentru imprimarea cutii carton CO3, CO5  cu ajutorul cliseelor fotopolimerice care asigura transferul cernelii pe suportul de imprimat. Imprimarea flexografica  pentru cutii carton CO3, CO5 implica costuri mult mai mici decat imprimarea offset si asigura aceleasi selectii de culoare cu rezolutie mare.

Dintre avantajele imprimarii flexografice pe cutii carton CO3, CO5 amintim:

  • calitate ridicata a imprimarii la preturi deosebite;
  • viteza mare de imprimare a cutiilor din carton;
  • posibilitatea folosirii efectelor speciale: laminare, utilizare culori speciale, lacuire, etc
  • cliseele polimerice se pot reutiliza la nenumarate tiraje;