Reciclarea materialelor refolosibile

reduce drastic consumul resurselor naturale(petrol, apă, energie)

precum şi nivelul emisiilor nocive în aer

recicleaza cu noi

Proalgor produce ambalaje durabile în carton reciclat și reciclabil.

Reducerea emisiilor de CO2, consumul de apă, energia și utilizarea mai rațională a resurselor sunt acțiuni pe care conducerea companiei le urmărește cu hotărâre, grație unui know-how consolidat în sectorul hârtiei și al cartonului ondulat.

Versatil, durabil, ductil, cartonul se adaptează la diverse soluții.  Acesta este lucrat și asamblat cu elemente naturale: amidon de porumb, făină sau grâu. Derivat din colectarea deșeurilor, utilizarea sa protejează mediul înconjurător, în timp ce certificările internaționale (FSC – EPD – LCA) asigură durabilitatea acestuia.

Proalgor măsoară impactul producțiilor sale asupra mediului și se angajează să-l reducă, an după an.

Doresti si tu ambalaje Eco-Friendly?

Ambalaje ecologice

 

Pentru protejarea mediului înconjurător au apărut ambalaje ecologice produse din materiale care ulterior pot fi reciclate, depozitate sau distruse fără a periclita mediul ambient. Reciclarea deşeurilor de ambalaje este operaţiunea de reprelucrare într-un proces de producţie a deşeurilor de ambalaje pentru a fi reutilizate în scopul inițial sau pentru alte scopuri. 

Simboluri ECO ce se regăsesc pe ambalaje

Ne putem da uşor seama dacă un produs pe care îl cumpărăm este reciclabil, identificînd semnul grafic specific pentru reciclare. El este format din trei săgeţi care formează un dreptunghi. Fiecare săgeată reprezintă un pas al procesului de reciclare:

a) colectare şi procesare

b) prelucrare

c) cumpărare produse reciclate.

Bucla Moebius – Simbolul internaţional al reciclării. Produsul sau o anumită parte din componentele produsului pot fi reciclate sau că ambalajul este parţial sau în întregime făcut din materiale reciclate.

 

Bucla Mobius % Indică procentajul în care, pentru producerea produsului, au fost folosite materiale reciclate. Simbolul eco-ambalajului.

 

”Punctul verde” – simbol internaţional care indică faptul că producătorul a avut o contribuţie la reciclarea ambalajelor. Nu înseamnă neaparat că ambalajul poate fi reciclat sau că este făcut din material reciclat.

 

Sistemul de identificare şi marcare a ambalajelor din hîrtie şi carton:

PAP – Carton ondulat. Cod 20.

PAP – Carton neondulat. Cod 21.

PAP – Hîrtie. Cod 22.